Viner (old)

Marques de la Mancha 6 months

Tempranillo 100%

Producent: Finca la Estacada, Kastilien, La Mancha, Spanien
Vårt artikelnummer: MDLM
Alkoholhalt: 13,5%
Serveras till: Stekt eller grillat kött, tapas, patéer och ost

Produktblad
Martin & Servera:  956300
Menigo:  709774

Doft & smak:
Aromer av mogen frukt med en lätt oliv/nötaktighet. Smak av röd och mörk frukt med eleganta toner från 6 månaders lagring på ekfat. Ett mångsidigt vin med bra syra, fin balans mellan frukt och ek och en lång eftersmak.

Kategori: Etikett:

Finca la Estacada har 278 hektar av vinodlingar med vineriet centralt placerat mitt i odlingarna. Odlingarna av Tempranillo har en genomsnittlig ålder av 25 år. Man använder ett spaljésystem för droppbevattning som garanterar en balanserad vattentillgång. Spaljésystemet förbättrar märkbart kvaliteten på druvorna, som får en ökad mängd solljus och förbättrar också mognadsprocessen genom att producera en större bladyta. Marken är näringsfattig med bra mineraltillgång och består av lera och kalksten.

La Mancha är Spaniens tredje största vinregion. Det är nästan omöjligt att läsa om La Mancha utan att tänka på Cervantes hjälte Don Quijote och hans väderkvarnar. I vissa avseenden ser faktiskt området som den gjorde när Cervantes skrev sin berömda roman.

DO-området La Mancha täcker ungefär halva Kastilien. Området sträcker sig från Toledo söderut till Puertollano och österut till La Roda. La Mancha har ett kontinentalt klimat som under somrarna ger hög temperatur och torka och får inte mycket regn på grund av bergen som omger området. Vintrarna är kalla.

Scroll to top