Viner (old)

Callia Syrah Malbec

70% Syrah, 30% Malbec

Producent: Bodegas Callia, San Juan, Argentina
Vårt artikelnummer: CASM
Alkoholhalt: 12,5%
Serveras till: Stekt och grillat kött

Produktblad
Martin & Servera:  115474
Menigo:  732900

Aromatiskt vin med en rubinröd färg och en elegant struktur. Fruktig smak med toner av röda vinbär, plommon, fikon och ek. Mjuka tanniner och en lång eftersmak.

Kategori: Etikett:

De båda druvsorterna Syrah och Malbec odlas på de egna fälten som är belägna på 800 meters höjd i dalgången “Zonda Valley” vid foten av Anderna. Odlingen delas av San Juan floden. Marken består av uppslammad jord, sand och stenar. Druvstockarna stöds av höga spaljéer och varje stock producerar ungefär 5 kg druvor. Bevattning sker med dropp från ett system som garanterar varje planta en perfekt vattentillgång. Eftersom den totala regnmängden endast uppgår till ca 95 mm per år är risken för sjukdomar på vinstockarna mycket liten och någon besprutning är inte nödvändig. Vinet produceras därför helt ekologiskt.

Winemaking Report:
Vädret under sommaren hade en differens mellan dag och natt på ca 15 grader. Vintern var mild men med ett antal mycket kalla nätter. Resultatet blev en mycket stor och fertil knoppsättning. Den friska vårluften och frånvaron av heta dagar bidrog till att förstärka fruktsättningen och druvornas utveckling. Sommarens något kyliga nätter skapade en perfekt balans mellan sockerhalt och syra. Resultatet blev ett mer komplext och koncentrerat vin med moderat alkoholhalt. Druvorna skördades för hand under den första delen av mars i 400 kg kärl. Skörden sker alltid tidigt på morgonen. Efter en manuell selektering av druvorna krossades de och temperaturen hölls under förjäsningen på 10°C under 72 timmar. Efter tillsättning av jästen skedde jäsningen under 15 dagar med en konstant temperaturen på 20°C. Efter en överpumpning från jäsningskärlet sker den malolaktiska jäsningen naturligt.

Scroll to top