Viner (old)

VIGINTI Cabernet Franc

Cabernet Franc 100%

Producent: Finca la Estacada, Kastilien, La Mancha, Spanien
Vårt artikelnummer: VIGCF
Alkoholhalt: 14,5%
Lagring: 3 månader på fat av fransk och amerikansk ek
Serveras till: Stekt eller grillat kött eller till en mustig gryta med färska örter.

Produktblad
Martin & Servera: 
Menigo:

Doft & smak:
I doft och smak finns mörk frukt med ett lätt drag av ek.  Maffig, fruktigt och smakrikt vin med en härlig fyllig saftighet.

Kategori: Etikett:

Finca la Estacada har 278 hektar av vinodlingar på ca 900 m öh med vineriet centralt placerat mitt i odlingarna. Man använder ett spaljésystem för droppbevattning som garanterar en balanserad vattentillgång. Spaljésystemet förbättrar märkbart kvaliteten på druvorna, som får en ökad mängd solljus och förbättrar också mognadsprocessen genom att producera en större bladyta. Marken är näringsfattig med bra mineraltillgång och består av lera och kalksten.

La Mancha är Spaniens tredje största vinregion. Det är nästan omöjligt att läsa om La Mancha utan att tänka på Cervantes hjälte Don Quijote och hans väderkvarnar.

DO-området La Mancha täcker ungefär halva Kastilien. Området sträcker sig från Toledo söderut till Puertollano och österut till La Roda. La Mancha har ett kontinentalt klimat som under somrarna ger hög temperatur och torka och får inte mycket regn på grund av bergen som omger området. Vintrarna är kalla.

Scroll to top