Om oss

Allt började med stora upplevelser under vinresor till Portugal för mer än 25 år sedan

Efter mycket planerande blev det spännande och lärorika rundresor bland fantastiska vingårdar i Portugal. Det var en pionjärtid eftersom få personer kunde engelska, men med hjälp av vänliga människor löste sig detta alltid. Under besöken fick vi ofta möjligheten att sitta ner i vinkällaren med vinmakaren och diskutera druvor och traditionella metoder för vinframställning. Oerhört lärorikt! Det har blivit många resor med vingårdsbesök i olika länder sedan dess. År 1996 importerade vi de första vinerna till Sverige.

Du kommer att bli överraskad!

Vinbesöken har tagit oss till många länder och platser och idag finns våra producenter  i Argentina, Italien,  Frankrike och Spanien. Ambitionen har varit att välja ut ett riktigt bra vin från det aktuella vinområdet med fokus på kombinationen av mat och vin.  Här har vi fått många tips  från vänner och kontakter som vi har lärt känna runt om i Europa under mer än 25 år som vinimportör.

Vinernas kvalitet är viktig och det är flera faktorer som påverkar. Hur ser det ut i odlingen och med druvorna? Det viktiga omhändertagandet av druvorna vid skörden? När druvmusten väl är på plats i tanken är det vinmakarens skicklighet vid vinifiering och lagring av vinet som påverkar det slutliga resultatet.  Vi samarbetar bara med miljömedvetna producenter där många är små familjegårdar som har producerat vin i flera generationer. Våra viner tappas alltid på flaska på den aktuella gården.

vinerna finns i hela sverige

Vi är ett familjeföretag på västkusten med kontor i Kungälv. Fokus ligger på riktigt bra viner för maten på restauranger. Våra viner finns tillgängliga för hotell och restauranger i hela Sverige genom matgrossisterna martin&servera, Menigo Foodservice och Svensk Cater. Några av våra viner finns som beställningsvara hos Systembolaget.

Scroll to top