Om oss

Allt började med en vinresa till Portugal för 25 år sedan

Efter mycket planerande blev det en fantastiskt spännande och lärorik rundresa i Portugal bland de många vingårdarna. Det var en pionjärtid eftersom få personer kunde engelska. Med hjälp av vänliga människor löste sig detta bra.  Under besöken fick jag ofta möjlighet att få sitta ner i vinkällaren med vinmakaren och diskutera druvor, viner och och olika metoder för vinframställning. Oerhört lärorikt och det har blivit många resor med vingårdsbesök sedan dess. Året därpå importerade vi de första vinerna till Sverige.

Du kommer att bli överraskad

Vinbesöken har tagit oss till många länder och platser och idag finns våra producenter  i Argentina, Frankrike, Spanien Italien och Österrike. Vår ambition har varit att välja ut de bästa vinerna från det aktuella vinområdet med fokus på mat och vin.  Här har vi naturligtvis fått många tips under från vänner och kontakter som vi har lärt känna runt om i Europa under våra 25 år som vinimportör.

Vinernas kvalitet är viktig och det är flera faktorer som påverkar. Hur ser det ut i odlingen och med druvorna? Det viktiga omhändertagandet av druvorna vid skörden? När druvmusten väl är på plats i tanken är det vinmakarens skicklighet vid vinifiering och lagring av vinet som påverkar det slutliga resultatet.  Vi samarbetar bara med miljömedvetna producenter där många är små familjegårdar som har producerat vin i flera generationer. Våra viner tappas alltid på flaska på den aktuella gården.

vinerna finns i hela sverige

Vi är ett familjeföretag på västkusten med kontor i Kungälv. Fokus ligger på bra viner för maten på restauranger och våra viner finns tillgängliga för restauranger i hela Sverige genom grossisterna martin&servera och Menigo Foodservice. Några av våra viner finns som beställningsvara hos Systembolaget.

COVID-19
Vi har under många år i rad visat upp våra viner vid mässor och  sortimentsprovningar, men i våras stannade allt av och samtliga arrangemang blev inställda. Den här förändringen har gjort att vi har skapat den nya hemsidan med betydligt förbättrad information. Det här skall vi bygga vidare på under hösten och så får vi hoppas att pandemin lugnar ner sig så att vi kan träffas och prova viner vid vårt mässbord igen. 

Scroll to top