Viner (old)

Domaine du Grand Belly

Syrah, Grenache noir, Mourvèdre

Producent: Castelas, Côtes du Rhône, Frankrike
Vårt artikelnummer: BELLY
Alkoholhalt: 14,5 %
Serveras till: Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött.

Produktblad
Martin & Servera: 
Menigo: 

Doft & smak: Fruktig med tydliga sydfranska dofter av provensalsk Garrigue. Här finns toner av enbär, lavendel, lagerblad, timjan och rosmarin. Mourvèdre skapar djup, en extra fyllighet och fruktighet till vinet. Rund fyllig smak med aromer av röd och mörk frukt. Härligt avslutande kryddig finish.

Category: Tag:

Domaine du Grand Belly  är beläget i den soligaste regionen av Frankrike på sluttningarna av floden Rhônes högra strand nära staden Rochefort-du-Gard. Det här historiska området ligger 15 km från Avignon, samt 15 km från den 2000-åriga akvedukten Pont du Gard. Namnet på vingården härstammar från den medeltida gården Mas du Grand Belly från 1200-talet.

Den ofta förekommande Mistralvinden reglerar temperaturen i vinstockarna och bidrar till druvornas välbefinnande. Den komplexa terroiren med lerkalksten och småsten från övre miocenperioden ger stor rikedom till vinet. Idag är över 50 hektar på vingården Grand Belly odlad med druvsorter som är typiska för Rhônedalen. Man odlar ekologiskt och är omsorgsfulla om det naturliga uttrycket av terroiren. De tre druvsorterna Syrah, Grenache Noir och Mourvedre används i blandningen för att producera ett rött maffigt, fylligt och fruktigt vin


HARVEST OF GRAPES
: picked by machine

GRAPE STALK in full

VATTING TIME : 4 weeks with skin maceration

FERMENTATION TIME : 3 weeks with temperature control between 20-28 °

MATURING in concrete tanks

BOTTLING at the property without additions of sulphites (contains less than 10mg / l of sulphites which are naturally present in wine).

Några kommentarer:

”Härligt smakrikt vin med massor av fruktiga toner”
”Fin fruktig doft. Läckra mineraltoner, lakrits och cederträ och runda tanniner i smaken.”

Terroir med släta, runda småstenar

Scroll to top