Domaine du Grand Belly är beläget i den soligaste regionen av Frankrike på sluttningarna av floden Rhônes högra strand nära staden Rochefort-du-Gard. Det här historiska området ligger 15 km från Avignon, samt 15 km från den 2000-åriga akvedukten Pont du Gard. Namnet på vingården härstammar från den medeltida gården Mas du Grand Belly från 1200-talet.
Den ofta förekommande Mistralvinden reglerar temperaturen i vinstockarna och bidrar till druvornas välbefinnande. Den komplexa terroiren med lerkalksten och småsten från övre miocenperioden ger stor rikedom till vinet. Idag är över 50 hektar på vingården Grand Belly odlad med druvsorter som är typiska för Rhônedalen. Man odlar ekologiskt och är omsorgsfulla om det naturliga uttrycket av terroiren. De tre druvsorterna Syrah, Grenache Noir och Mourvedre används i blandningen för att producera ett rött maffigt, fylligt och fruktigt vin
HARVEST OF GRAPES : picked by machine GRAPE STALK in full VATTING TIME : 4 weeks with skin maceration FERMENTATION TIME : 3 weeks with temperature control between 20-28 ° MATURING in concrete tanks BOTTLING at the property without additions of sulphites (contains less than 10mg / l of sulphites which are naturally present in wine). Några kommentarer: ”Härligt smakrikt vin med massor av fruktiga toner” |
Terroir med släta, runda småstenar |