Viner (old)

Callia Alta Syrah Rosé

100% Syrah

Producent: Bodegas Callia, San Juan, Argentina
Vårt artikelnummer: CA009
Alkoholhalt: 13%
Serveras till: Lättare rätter, kyckling, sallader eller som en iskall entrédrink

Produktblad
Martin & Servera:  721951
Menigo:  794642

Doft & smak: Populärt ljust färgat rosévin med frisk doft av tropisk frukt och hallon. Smaken är mycket fräsch och välstrukturerad med en balanserad syra. Perfekt på egen hand och till lättare rätter.

Kategori: Tagg:

Om Bodegas Callia:
Bodegas Callia ligger i Tulum-dalen i provinsen San Juan vid foten av Anderna. Vingården är inbäddad mellan kullarna Pie de Palo i norr och Cerro Chico Del Zonsa i söder. Två fincas som omfattar 300 hektar mark: Finca Pie de Palo och Finca 9 De Julio. Vid en höjd av 650m över havet, är området välsignad av tempererat klimat, låg nederbörd och rika sand och lerjordar. Resultatet är intensiva och fruktiga viner som återspeglar en rik terroir från den här regionen. Bodegas Callia föddes ur passionen och en legend. Vingården är uppkallad efter en ung kvinna som kom till provinsen San Juan för många år sedan. Hon skrev hem till sin familj och beskriver San Juan som paradiset, som trots ökenlandskapet är frikostigt försedd med rikliga frukter. Hennes namn var Callia och idag är Callia synonymt med hopp, uthållighet och framgång för människorna i Argentina.

Odling:
Druvorna odlas på de egna vinfälten i Caucete, som ligger 650 m över havsytan. Marken består av upp-slammad jord, sand och lerjord. Bevattning sker med dropp från ett system som garanterar varje planta en perfekt vattentillgång. Vattnet kommer från snösmältningen i Anderna. Klimatet är torrt. Eftersom den totala regnmängden endast uppgår till ca 95 mm per år är risken för sjukdomar på vinstockarna mycket liten och någon besprutning blir aldrig nödvändig.

Winmaking report:
The grapes was hand-harvested in February and March, in the early morning, and placed in 18-kg boxes. The clusters were manually selected before de-stemming, and pre-fermentative maceration took place at 12 °C. The colour of must was monitored so as to choose the right timing for the wine to leave the vats. Selected yeasts were inoculated; fermentation took place at 14°C to 17 °C for 12 to 15 days.

Scroll to top