Viner (old)

Callia Chardonnay

100% Chardonnay

Producent: Bodegas Callia, San Juan, Argentina
Vårt artikelnummer:
CACH
Alkoholhalt: 12 %
Serveras till:  Fisk och skaldjursrätter

Produktblad
Martin & Servera 120598
Menigo 733651

Doft & smak:  Callia Chardonnay är ett torrt, mycket fruktigt och fräscht vin med en välbalanserad syra och en läcker eftersmak. Fräsch doft av tropisk frukt med en lätt ton av vanilj från kontakten med ekfat. Rik och fruktig smak med inslag av ananas, persika och vanilj.

 

Kategori: Etikett:

Om Bodegas Callia:
Odlingarna ligger i Tulumdalen i San Juan meden genomsnittlig höjd av 650 meter över havet och innehåller jordar med olika struktur från sandig lerjord till lerjord. Området har mer än 300 soldagar om året, lite nederbörd (90 mm årligen) och låg relativ luftfuktighet som gynnar en sund utveckling av druvorna ända till slutet av mognadsstadiet. Bevattningen sker med det rena smältvattnet från Anderna. Vattnet lagras i reservoarer och distribueras genom kanaler till vingårdarna där en trycksatt droppbevattningssystem används för att optimera användningen av detta områdes knappa och värdefulla vattenresurs. De sandiga och sedimentrika jordarna producerar smakrika och fruktiga viner med hög alkoholhalt.

Winemaking Report:
Musten fick jäsa i tankar av rostfritt stål i cirka 11 dagar med en kontrollerad temperatur på 18º-20ºC. Vinet lagrades sedan på sin jästfällning under 4 månader för att få ökad kropp och ge en fin munkänsla. 10 % av vinet lagrades i kontakt med orostade fat av amerikansk ek under 4 månader för ökad komplexitet. Efter lagringen kombinerades hela volymen före filtrering och buteljering.

Scroll to top