Viner (old)

Savian Bio Pinot Grigio

100% Pinot Grigio

Producent: Savian Vini Biologici, Veneto, Italien
Vårt artikelnummer: 
SAVPG
Alkoholhalt: 13 %
Serveras till: Utmärkt som aperitif, fiskrätter, skaldjur, ostar eller till en fräsch salladsmåltid.

Produktblad
Martin & Servera:  717710
Menigo: 727963

Doft & smak: Fruktig och fräsch doft med en avslutande lätt ton av mandel. Ren fruktig smak med toner av melon och citrus.

Kategori: Etikett:

Savian Vini – Ekologiska, vegancertifierade och sulfitfria viner

Savians viner är resultatet från ett noggrant urval av druvor och ett kärleksfullt arbete i vingården och vineriet. Vinifieringen har utvecklats för att förstärka karaktären hos druvorna och många förfiningar av processen under åren har gett vinerna en tydligare personlighet, en stark karaktär, finess och elegans.

Mellan floderna Livenza och Tagarlamento, där provinserna Venedig, Pordenone och Treviso möts, ligger DOC-vinområdet Lison Pramaggiore och Venedig. Här hittar vi producenten Savian Vini. På den kalkhaltiga lerjorden som är rik på grunt liggande karbonat finns gårdens fyrtiotvå hektar odling. Samtliga druvsorter odlas med ekologiska jordbruksmetoder.  Pinot Grigio är en av de viktigaste druvorna i området. Vinet produceras från Savians vingård i Veneto-distriktet efter en noggrant urval av de ekologiskt odlade druvorna och är producerat enligt Savians filosofi,  Ekologiskt jordbruk betyder odling i synergi med miljön.

 

 

Scroll to top