Copa Sabia kommer från de centrala delarna av Penedès vid orten Sant Sadurní d’Anoia. Odlingarna har en genomsnittlig höjd av 250 meter över havet. I området är det medelhavsklimat med milda vintrar och varma somrar. Den djupa jorden har en bra lagringsförmåga av vatten. De här egenskaperna i kombination med en måttlig nederbörd som är spridd över hela året, skapar ett perfekt mikroklimat för vinodling och mognadsprocessen på druvorna.
Dalgången Conca de Barberà korsas av Francolí floden. Jorden är en rik på homogen kalksten som erbjuder optimala förutsättningar för vinodling. Det råder medelhavsklimat med kontinental inverkan vilket innebär att dalgången tenderar att ha kallare vintrar och något mildare somrar. Druvorna mognar långsammare, men får en fullständig mognad och blir fräscha och välsmakande. Den unika och mycket sällsynta blå Trepatdruvan används vanligtvis för att producera läcker Cava Rosado, men druvorna kan också användas för att göra ljusröda unga fruktiga bordsviner.
Jäsningen sker i rostfria ståltankar under 15 dagar vid en temperatur av 15-17 grader. Efter stabilisering och den slutliga filtreringen, sker en andra jäsning i flaskorna enligt den traditionella metoden. Vinet lagras på jästfällning i flaskorna under mer än 12 månader.