Viner (old)

Ònix Fusió

Syrah 40% Red Garnacha 40% Carignan 20%

Producent: Vinícola del Priorat, Gratallops, Spanien
Vårt artikelnummer: OF1
Alkoholhalt: 14,5%
Serveras till: Smakrika grillade eller stekta kötträtter, mustiga grytor

Produktblad
Martin & Servera:  724708
Menigo:  702290


Doft & smak:

Mogen doft av röda och mörka bär, körsbär och med lätta toner av kaffe och vanilj. Den eleganta smaken är fyllig, välbalanserad och koncentrerad med inslag av röda och mörka bär. Här finns läckra sammetslena tanniner och en mycket lång eftersmak.

Kategori: Etikett:

Det lilla området Priorat sydväst om Barcelona är mycket trendigt. Hög kvalitet och småskalighet hos producenterna gör att vinerna hyllas världen över och priserna blir därefter. De unika förutsättningarna i den lilla dalen ger viner med mycket speciell karaktär.

Mer än 60 år gamla vinstockar av Carignan och Garnacha ger druvor med fyllig läcker arom och bra struktur. I blandningar med Syrah blir resultatet massivt med koncentrerad frukt, frisk syra och en tilltalande balanserad strävhet. Kvalitetsvinerna från Priorat får beteckningen Denominació d’Origen Qualificada (DOQ). Druvorna till Ònix Fusió hämtas från branta sluttningar som består av skifferjord (fragment av skiffer). Lutningen på odlingen är mer än 30%.

Druvorna samlas in från flera olika vingårdar och man gör ett urval av de absolut bästa druvorna av Carignan, Red Garnacha och Syrah. Den slutliga blandningen är ”fri”, vilket innebär att kvaliteten vid skörden av varje enskild sort kommer att avgöra hur det slutliga vinet skapas. Kall maceration. Jäsningen sker sedan separat i rostfritt kärl på 5000 liter under temperatur-kontroll. Vineerna av Syrah och Carignan lagras var för sig på rostfri tank under fyra månader. Garnacha-vinet lagras kylt i en rostfri tank för att bevara sin arom och finess. Slutligen blandas de tre vinerna och blandningen lagras på franska ekfat under minst ett år. Resultatet blir ett internationellt prestigevin av en exceptionell kvalitet.

Scroll to top