Viner (old)

Contra Cara Malbec

100% Malbec

Producent: Bodegas Callia, San Juan, Argentina
Vårt artikelnummer: CACCM
Alkoholhalt: 13,5%
Serveras till: Perfekt till grillat eller stekt nötkött.

Produktblad
Martin & Servera:  110473

Menigo:  732062

DOFT: Stor doft med ett tydligt aromatiskt uttryck, typiskt för Malbec från vingårdar på hög höjd. I doften finns fräsch röd frukt, blandad med eleganta lätta toner från ekfaten.

SMAK: Exceptionellt fräsch! Läcker kvardröjande smak med mjuka och sammetslena tanniner som fyller hela munnen. En fin välbalanserad syra ger vinet balans och harmoni.

 

Kategori: Etikett:

Odlingen ligger i Pedernal Valley på en genomsnittlig höjd av 1 400 m.ö.h. Jorden är unik med stenar och grus av olika storlekar, former och sammansättning. Geologiska kalk- och kiselmaterial, som är kända som ”Pedernal”. Det finns också fina material som sand, kalk, lera och lera-sandiga till lera-lera texturer. Jordarna är magra, med en låg halt av organiskt material. De har en optimal förmåga att hålla och fördela vatten samt en väldigt bra dränering. Resultat är de här jordarna är idealiska för en balanserad vingårdsförvaltning.

Klimatet är kallt, kontinentalt och torrt, med ett årsgenomsnitt av 150 mm regn. Dagarna är soliga under större delen av året. Temperatur och temperaturintervallet är mycket gynnsamma under druvans mognad. Tillsammans med höjden bidrar detta till att druvorna får tjockare skal, en större koncentration och bättre balans mellan sockerhalt, polyfenoler och syra. Somresultat produceras uttrycksfulla och smakrika viner med exceptionella aromer och smaker. Vinerna får mycket bra tanninstruktur och en fin syra.

Scroll to top