Viner (old)

Marques de la Mancha Syrah Merlot

Syrah 90% Merlot 10%

Producent: Finca la Estacada, Kastilien, La Mancha, Spanien
Vårt artikelnummer: MDLMSM
Alkoholhalt: 14%
Serveras till: Stekt eller grillat viltkött, lamm- eller nötkött

Produktblad
Martin & Servera:  792796

Doft & smak:
Fruktig doft med fina aromer av mörka bär och rostad röd paprika. Fyllig, rik och fruktig smak med rostade toner och mörka bär.

Kategori: Etikett:

Vingården har sitt ursprung i en gammal egendom med ursprung från romartiden. De välskötta odlingarna ligger nära staden Tarancón med städerna Madrid och Cuenca på ca 40 minuters bilresa. Odlingarna finns ca 900 m över havet.

Vinet framställts huvudsakligen av Syrah, som är en mytomspunnen druva. Syrah är namnet på druvan i Rhône-dalen och den kallas Shiraz på det södra halvklotet. Enligt traditionen anses druvan Syrah vara den som går att spåra både historiskt och geografiskt längst tillbaka i tiden, förmodligen ända till 600 före Kristus och druvan ska ha sitt ursprung i Mellersta Östern.

Det låga uttaget från vinstockarna och en betydligt längre temperatur-kontrollerad maceration gör skillnad. Vinet får en mycket bra struktur och mjuka tanniner. I vinet finns en mindre andel Merlot och det kan åldras väl genom lagring. Vinet har lagras under åtta månader på ekfat.

Scroll to top