Viner (old)

Marques de la Mancha Selection 18 months

Tempranillo Cabernet Sauvignon Merlot Syrah

Producent: Finca la Estacada, Kastilien, La Mancha, Spanien
Vårt artikelnummer: MDLM18
Alkoholhalt: 13,5%
Serveras till: Eleganta rätter av lamm- och nötkött.

Martin & Servera:  792804
Menigo:  723198

Doft & smak:
Fruktig komplex doft med aromer av mörka bär, cederträ, kaffe och choklad. Smakrikt elegant vin som fyller munnen med rostade toner och mörka plommon.

Kategori: Etikett:

Finca la Estacada har 278 hektar av vinodlingar med vineriet centralt placerat mitt i odlingarna. Odlingarna av Tempranillo har en genomsnittlig ålder av 25 år. Man använder ett spaljésystem för droppbevattning som garanterar en balanserad vattentillgång. Spaljésystemet förbättrar märkbart kvaliteten på druvorna, som får en ökad mängd solljus och förbättrar också mognadsprocessen genom att producera en större bladyta. Marken är näringsfattig med bra mineraltillgång och består av lera och kalksten.

La Mancha är Spaniens tredje största vinregion. Det är nästan omöjligt att läsa om La Mancha utan att tänka på Cervantes hjälte Don Quijote och hans väderkvarnar. I vissa avseenden ser faktiskt området som den gjorde när Cervantes skrev sin berömda roman.

DO-området La Mancha täcker ungefär halva Kastilien. Området sträcker sig från Toledo söderut till Puertollano och österut till La Roda. La Mancha har ett kontinentalt klimat som under somrarna ger hög temperatur och torka och får inte mycket regn på grund av bergen som omger området. Vintrarna är kalla.

Det här eleganta vinet framställs från fyra olika druvsorter. Tempranillo är den sort som dominerar i vinet, vilket visar vingårdens och hela Spaniens passion för denna druva. Tempranillo kombineras med traditionella Bordeaux-druvor som Cabernet Sauvignon och Merlot. I vinet finns också Syrah, druvan som har en enorm framtid i varma länder.  Det låga uttaget från vinstockarna och en betydligt längre temperatur-kontrollerad maceration gör skillnad. Vinet får en mycket bra struktur och mjuka tanniner och lagras under 18 månader på fat av fransk och amerikansk ek och därefter 7 månader på flaska..

Scroll to top