Vinodlingarna upptar ca 700 hektar i kommunerna Sommières, Salin, Asperes, Campagne , Garrigues, Lecques och Fontanes. Med respekt för mark och miljö skapas kvalitetsviner med en stark personlighet. Det ekologiska arbetet är en viktig del vid tillverkningen av vinerna.
Sommières kan karakteriseras av flera typer av jordar. Odlingarna finns på marker med vit kalksten och röd lera med flinta. Druvorna skördas mestadels för hand och transporteras sedan till vineriet. Traditionell vinframställning med 20 dagars jäsning i tankar av rostfritt stål. Resultatet blir läckert ett IGP d’Oc vin skapat från druvor som odlas i ekologiskt jordbruk.
Ett typisk sydfranskt rött blandvin domineras oftast av en kryddig Syrah som mjukas upp av en saftig och fruktig Grenache. I de fruktiga vinerna finns smaker av bär med toner av rosmarin och timjan. Man får en tydlig känsla av Medelhavsområdet och Garrigue som är en vegetationstyp runt odlingarna med många väldoftande växter.