Viner (old)

Château Boucarut Lirac Cru

Syrah 50% Grenache 50%

Producent: Château Boucarut , Roquemaure, France
Vårt artikelnummer: 
LIRAC
Alkoholhalt: 14,5 %
Serveras till: Eleganta rätter av nötkött, lamm eller vilt.

Martin & Servera:  714909
Menigo:  717415

Doft & smak: Elegant vin med mogen fruktig och fyllig fruktig smak. Toner av svarta vinbär, björnbär, viol och lakrits. Lång eftersmak.

Kategori: Etikett:

En pärla och hemlig cru väntar på sin upptäckt. Lirac är den sydligaste cru klassifieringen i Rhônedalen och regionen är säkerligen den minst kända! Vinstockarna växer här i lugn isolering, långt från den upptrampade stigen. Vin har odlats sedan urminnes tider och Côtes du Rhône cru blev officiellt för Lirac-vinerna år 1947.

Benämningen Lirac cru är spridd över den bästa jorden i fyra små kommuner i provinsen Gard och vinets officiella specifikationer är bland regionens strängaste. Så långt tillbaka som medeltiden har de här vinodlingarna vid stranden av Rhône varit berömda för kvaliteten på sina viner. Liracs röda viner har en djup rubinröd färg och andas aromer av röda och svarta frukter, buskmark och kryddor. När de blir äldre, utvecklar vinerna aromer av läder, lakrits, tryffel och kakao. Lirac-vinerna är fylliga balanserade viner med smakrika läckra tanniner.

Château Boucarut är ett litet slott med endast 12 hektar odling. Man gör bara två vintyper på slottet nämligen Lirac och Côtes du Rhône. Vinfälten odlas enligt biologiskt hållbara principer och med organisk gödsling för att få en minimal påverkan på mark och druvor. Vinstockarna är ca 45 år gamla. Château Boucarut har betecknats som en av regionens absolut bästa vingårdar.

Scroll to top