Viner (old)

Callia Magna Cabernet Sauvignon

100% Cabernet Sauvignon

Producent: Bodegas Callia, San Juan, Argentina
Vårt artikelnummer: CA025
Alkoholhalt: 13,5%
Serveras till: Stekt eller grillat kött av fläsk eller nöt, grytor och stuvningar

Produktblad
Martin & Servera:  752360
Beställningsvara på Systembolaget71381

Doft & smak:
Mörkt rubinröd färg. Doften är fruktig med inslag av kryddor. Fyllig balanserad smak av svarta vinbär, plommon, körsbär och kryddor.

Kategori: Etikett:

Bodegas Callia är beläget vid foten av berget ”Pie de Palo” på hög höjd intill Anderna. Här finns dalgången “Tullum Valley” i distriktet San Juan. Genomsnittshöjden i dalgången är 630 meter över havet och årsmedeltemperaturen ligger på ca 17°C. Det regnar sällan här uppe (under 95 mm). Med dessa gynnsamma omständigheter produceras i de sandiga och sedimentrika jordarna smakrika och fruktiga viner med hög alkoholhalt. Samtliga viner från Bodegas Callia produceras helt ekologiskt.

Callia Magna tillhör en exklusivare serie från Bodegas Callia som odlas på högre höjd och där vinerna lagrats på fat av fransk och amerikansk ek under 6-8 månader. Druvorna odlas i dalgången ”Valle de Pedernal” som ligger på 1 300 m höjd över havet med en berggrund som utgörs av sediment och sten. Bevattning av den mineralfattiga jorden sker från källorna i Anderna. De extrema temperaturskillnaderna under dygnet har en mycket gynnsam påverkan på bildningen av de viktiga växtpolyfenolerna.

Scroll to top