Viner (old)

Callia Blend de Terroir Malbec & Malbec

100% Malbec

Producent: Bodegas Callia, San Juan, Argentina
Vårt artikelnummer: CABMM
Alkoholhalt: 13,5%
Serveras till: Perfekt till grillat eller stekt nötkött.

Martin & Servera:  716373
Menigo:  727283

Doft & smak:
Mycket fruktig smak med fatkaraktär. Inslag av björnbär, viol, plommon, vanilj och choklad. Runda tanniner och ett silkeslent långt slut.

Kategori: Etikett:

Bodegas Callia är beläget vid foten av berget ”Pie de Palo” på hög höjd intill Anderna. Här finns dalgången “Tullum Valley” i distriktet San Juan. Genomsnittshöjden i dalgången är 630 meter över havet och årsmedeltemperaturen ligger på ca 17°C. Det regnar sällan här uppe (under 95 mm). Med dessa gynnsamma omständigheter produceras i de sandiga och sedimentrika jordarna smakrika och fruktiga viner med hög alkoholhalt. Samtliga viner från Bodegas Callia produceras helt ekologiskt.

Callia Blend Malbec & Malbec är en unik blandning av druvor från två vingårdar på olika höjd i San Juan. 50% kommer från ”Tullum Valley” och 50% från odlingen i Pedernal Valley på 1 400 meters höjd. De två odlingarna bidrar med var sin del av en unik terroir för druvorna. Resultatet blir en magnifik synergi som resulterar i ett elegant, aromatisk och välstrukturerat vin. 70 % av vinet har lagrats på ekfat under 6 månader. Hälften på franska fat och hälften amerikanska fat.

Scroll to top