Viner (old)

Callia Alta Syrah Bonarda

60% Syrah, 40% Bonarda

Producent: Bodegas Callia, San Juan, Argentina
Vårt artikelnummer: CA012
Alkoholhalt: 13,5%
Serveras till: Medelkraftiga kötträtter, ljust kött, patéer och ost. Perfekt som glasvin.

Produktblad
Martin & Servera:  752287
Menigo:  714910

Doft & smak:
Vinets komplexa aromer kombinerar intryck av mogna fikon och kryddor typiska för Syrah-druvan, men här finns också björnbär och plommon som är karakteristiska för Bonarda. I smaken är det ett balanserat och harmoniskt vin med söta, mogna tanniner.

Kategori: Etikett:

Båda sorterna odlas i Tulum Valley, 650 meter över havet. Marken består av sedimentjord med lågt innehåll av organiskt material och sandiga lerjordar. Druvstockarna droppbevattnas med friskt vatten från Anderna. Eftersom den totala regnmängden endast uppgår till ca 95 mm per år är risken för sjukdomar på vinstockarna mycket liten och någon besprutning är inte nödvändig. Vinet produceras därför helt ekologiskt.

Winemaking Report:
Skörden startade i februari för Syrah och i slutet av mars för Bonarda. Omedelbart efter skörden behandlas druvorna i vineriet för att bevara optimal kvalitet. Efter krossningsker en premaceration vid 12ºC under 48 timmar. Jäsningen ägde rum mellan 23°C och 26°C, under 11 dagar, med tillsats av utvalda jästsvampar. 30% av vinet lagrades på ekfat under 3 månader, 50% i fransk ek och 50% i amerikansk ek.

Scroll to top