Viner (old)

Callia Alta Chardonnay

100% Chardonnay

Producent: Bodegas Callia, San Juan, Argentina
Vårt artikelnummer:
CA001
Alkoholhalt: 13 %
Serveras till:  Fisk och skaldjursrätter

Produktblad
Martin & Servera:  721944
Menigo:  777995
Beställningsvara på Systembolaget: 83758

Doft & smak:  Callia Alta Chardonnay är ett torrt, mycket fruktigt och fräscht vin med en välbalanserad syra och en läcker eftersmak. Det guldgula vinet har en komplex doft av tropisk frukt med inslag av vita blommor. Rik och fruktig smak med inslag av ananas och persika.

 

Kategori: Etikett:

Om Bodegas Callia:
Bodegas Callia är beläget vid foten av berget ”Pie de Palo” på hög höjd intill Anderna. Här finns dalgången “Tulum Valley” i distriktet San Juan. Genomsnittshöjden för odlingen av det här vinet är 650 meter över havet. Årsmedeltemperaturen ligger på ca 17°C. Det regnar sällan här uppe (under 95 mm) och odlingen gynnas av stor solexponering. Bevattningen sker med det rena smältvattnet från Anderna. Vid dessa fördelaktiga omständigheter producerar de sandiga och sedimentrika jordarna smakrika och fruktiga viner med hög alkoholhalt.

Winemaking Report:
Klimatet har varit exceptionellt bra för tillväxt och hälsotillstånd. Den friska vårluften och frånvaron av heta dagar och regn bidrog till att förstärka fruktsättningen och druvornas utveckling. Sommarens något kyliga nätter skapade en perfekt balans mellan sockerhalt och syra. Både skal och fruktkött mognade samtidig och gav en perfekt kemisk sammansättning hos druvan. Resultatet blev ett mer komplext och koncentrerat vin med moderat alkoholhalt. Båda druvsorterna skördades för hand under den andra veckan i januari och under den första veckan i februari i 18 kg kärl. Skörden sker alltid tidigt på morgonen. Efter en manuell selektering och krossning skedde pre-macerationen vid 6°C under 16 timmar. Jäsningen ägde sedan rum under 9 dagar vid en konstant temperatur av 16°C

Scroll to top