Svenska Vinkompaniet - Picpoul de Pinet Terres Rouges
Viner / Picpoul de Pinet Terres Rouges

Picpoul de Pinet Terres Rouges

Varunummer:  RJPIC   Martin&Servera:  665240   Menigo:  712861
   
Producent: Domaine Reine Juliette, AOC Picpoul de Pinet
Druvor: 100% Picpoul
Serveras till: Ostron, musslor och andra skaldjur samt smakrika fiskrätter.
Alkoholhalt: 13
Produktblad

Vinområdet AOC Languedoc Picpoul de Pinet finns vid kanten av Medelhavet på ett område i storlek av 1400 Ha. Vingårdarna ligger vid Thau-lagunen och korsas av den gamla romerska vägen "Via Domitia" som byggdes 118 f kr. Legenden säger att en viss drottning Juliette gav sitt namn till platserna under sitt besök.

Det är nära till den gamla hamnen i Sète och Agde och här finns några av de äldsta vingårdarna vid Medelhavet. Området har varit känt för sina vita viner ända sedan antiken. Det är spännande att tänka sig att vinet från druvan Picpoul kanske också var det vin som de romerska soldaterna drack till sina måltider här

Son terroir c'est la mer!

Piquepoul är en av de äldsta druvorna i Languedoc och har vuxit nära Thau lagunen i århundraden. Den unika druvan ger ett vin skapat för ostron och musslor, men passar naturligtvis också bra till skaldjur och fisk. Du kommer att bli förvånad över den perfekta matchningen med ostron.

Doften är ungdomligt fräsch med citrus, aprikoser, vita blommor, mineral och en liten aning sälta. Smaken är torr och mogen med toner av persika och citrus. Lång och smakrik finish. Skruvkork.

Picpoul de Pinet från Domaine Reine Juliette jäses i tankar av rostfritt stål och tappas på flaska direkt när vinframställningen är klar för att behålla en ungdomlig friskhet i vinet.