Svenska Vinkompaniet - Copa Sabia Brut Rosé
Viner / Copa Sabia Brut Rosé

Copa Sabia Brut Rosé

Varunummer:  CAVAROSE   Martin&Servera:  673517   Menigo:  712105
  Svensk Cater:  13219  
Producent: Copa Sabia, Penedès, Spanien
Druvor: 100% Trepat
Serveras till: Perfekt som aperitif eller till lättare rätter av fisk eller fågel. Desserter med choklad eller röd frukt.
Alkoholhalt: 11,5
Produktblad

Fruktig och elegant rosécava från Penedès med en perfekt balans mellan frukt och syra. Copa Sabia Brut Rosé har en lysande rosa färg och ett radband av små fina bubblor. Ren fräsch arom av mogna röda bär som är typiska för druvsorten. Läcker fruktig smak av röda bär, hallon och jordgubbar.

Jäsningen sker i rostfria ståltankar under 15 dagar vid en temperatur av 15-17 grader. Efter stabilisering och den slutliga filtreringen, sker en andra jäsning i flaskorna enligt den traditionella metoden. Vinet lagras på jästfällning i flaskorna under mer än 12 månader.


Dalgången Conca de Barberà korsas av Francolí floden. Jorden är en rik på homogen kalksten som erbjuder optimala förutsättningar för vinodling. Det råder medelhavsklimat med kontinental inverkan vilket innebär att dalgången tenderar att ha kallare vintrar och något mildare somrar. Druvorna mognar långsammare, men får en fullständig mognad och blir fräscha och välsmakande. Den unika och mycket sällsynta blå Trepatdruvan används vanligtvis för att producera läcker Cava Rosado, men druvorna kan också användas för att göra ljusröda unga fruktiga bordsviner.