Svenska Vinkompaniet - Longridge Chenin Blanc
Viner / Longridge Chenin Blanc

Longridge Chenin Blanc

Varunummer:  LRCHEN   Martin&Servera:  954495   Menigo:  709630
  Svensk Cater:  21927  
Producent: Longridge, Stellenbosch, Sydafrika
Druvor: 100% Chenin Blanc
Serveras till: Smakrika fisk- och skaldjursrätter eller till rätter av ljust kött.
Alkoholhalt: 14
Produktblad

Torr mycket fruktig smak med inslag av fat, limeblad, torkade päron, aprikoser, melon och äpple. Toner av honung och med en fräsch mineralitet.

4 Stars - John Platter Wine Guide 2012
Gold - Decanter World Wine Awards 2011
Grand D’Or Medal – Michelangelo Wine Awards 2011
Gold - Veritas Wine Awards 2011


Longridge ligger vid foten av Helderberg bergen och är en av de ledande vingårdarna i hjärtat av Cape Winelands, Stellenbosch, Sydafrika.


Vingårdarna är minutiöst vårdade för hand. Druvmängden reduceras för att säkerställa maximal kvalitet. Ekologiska och biodynamiska metoder används. Här finns inte några bekämpningsmedel, herbicider eller kemiska besprutning.

Vinframställning: Druvorna pressades och vinet tillverkades på ett mycket naturligt sätt utan att använda kommersiell jäst, enzymer eller klarningsmedel. Jäsningen varade i 10 -14 dagar i franska ekfat. Ett par gånger i veckan (oftare de första dagarna) rör man upp den jästfällningen i vinet, så kallad battonage. Vinet är inte filtrerat eller kall stabiliserat och kan därför med tiden få ofarliga bottensediment. Vinet åldrades i 11 månader med en kombination av nya och använda franska ekfat.

Den här vackra delen av jorden är perfekt för produktion av vin av högsta kvalitet. Vi låter terroiren uttrycka sig med full potential och ger möjlighet för människor från hela världen att njuta av vinerna från denna speciella del av Afrika. Vi har samlat ett av de mest begåvade vin-teamen i världen och har startat en restaureringsprocess av vingården som förhoppningsvis kommer att avslutas under 2018.