Svenska Vinkompaniet - Marques de la Mancha 6 months
Viner / Marques de la Mancha 6 months

Marques de la Mancha 6 months

Varunummer:  MDLM   Martin&Servera:  956292   Menigo:  709774
  Svensk Cater:  19219  
Producent: Finca la Estacada, Kastilien, La Mancha, Spanien
Druvor: 100 % Tempranillo
Serveras till: Stekt eller grillat kött, tapas, patéer och ost
Alkoholhalt: 13,5
Produktblad

Marques de la Mancha är ett läckert smakrikt vin med mycket Spanienkänsla. Aromer av mogna frukter och med en lätt oliv/nötaktighet. Smak av röd och mörk frukt med eleganta varma toner från 6 månaders lagring på ekfat. Marques de la Mancha mångsidigt vin med bra syra, fin balans mellan frukt och ek och en lång eftersmak.

*** 91 poäng från Robert Parker ***

Finca la Estacada har 278 hektar av vinodlingar med vineriet centralt placerat mitt i odlingarna. Odlingarna av Tempranillo har en genomsnittlig ålder av 25 år. Man använder ett spaljésystem för droppbevattning som garanterar en balanserad vattentillgång. Spaljésystemet förbättrar märkbart kvaliteten på druvorna, som får en ökad mängd solljus och förbättrar också mognadsprocessen genom att producera en större bladyta. Marken är näringsfattig med bra mineraltillgång och består av lera och kalksten.

La Mancha är Spaniens tredje största vinregion. Det är nästan omöjligt att läsa om La Mancha utan att tänka på Cervantes hjälte Don Quijote och hans väderkvarnar. I vissa avseenden ser faktiskt området som den gjorde när Cervantes skrev sin berömda roman.

DO-området La Mancha täcker ungefär halva Kastilien. Området sträcker sig från Toledo söderut till Puertollano och österut till La Roda. La Mancha har ett kontinentalt klimat som under somrarna ger hög temperatur och torka och får inte mycket regn på grund av bergen som omger området. Vintrarna är kalla.