Svenska Vinkompaniet - Callia Magna Malbec
Viner / Callia Magna Malbec

Callia Magna Malbec

Varunummer:  CA024   Martin&Servera:  728113   Menigo:  705369
  Svensk Cater:  10929  
Producent: Bodegas Callia, San Juan, Argentina
Druvor: 100% Malbec
Serveras till: Kryddiga rätter av lamm, vilt eller nötkött
Alkoholhalt: 14,5
Produktblad

Läckra aromer av mörka bär, kryddor och choklad i kombination med vaniljtoner från ekfaten. Den fylliga och fruktiga smaken är rik och välstrukturerad, nästan krämig med läckra tanniner. Lång eftersmak. Guldmedalj vid Malbec al Mundo 2010 och belönad med 90 poäng av Robert Parker.

Bodegas Callia är beläget vid foten av berget ”Pie de Palo” på hög höjd intill Anderna. Här finns dalgången “Tullum Valley” i distriktet San Juan. Genomsnittshöjden i dalgången är 630 meter över havet och årsmedeltemperaturen ligger på ca 17°C. Det regnar sällan här uppe (under 95 mm). Med dessa gynnsamma omständigheter produceras i de sandiga och sedimentrika jordarna smakrika och fruktiga viner med hög alkoholhalt.

Kommentarer:

Callia Magna tillhör en ny exklusivare serie från Bodegas Callia där vinerna lagrats på fat av fransk och amerikansk ek under 6-8 månader. De ingående druvorna odlas i dalgången "Valle de Pedernal" som ligger på 1.300 m höjd över havet med en berggrund som utgörs av sediment och sten. Bevattning av den mineralfattiga jorden sker från källorna i Anderna. De extrema temperaturskillnaderna under dygnet har en mycket gynnsam påverkan på bildningen av de viktiga växtpolyfenolerna.

Winemaking Report:

Selected vineyards in Valle de Pedernal at 1400 meters above sea level. Alluvial soil with a sandy texture, clay loam. Vines trained on high trellis. Drip irrigation provides the plant with the necessary amount of water for optimum canopy development. Irrigated with runoff from the Andes Range. The distinctive feature of this climate is very sunny days and cool nights, rendering a termal amplitude of 18 ot 22ºC. Rainfall below 100 mm/year, ensuring excellent vine Elath.Yields: 9000 kg/ha.

The grapes were hand-harvested in the morning. At the winery, they underwent gentle grinding and were subsequently cooled down to achieve cold maceration, which lasted 48 hours. Alcoholic maceration took place for 14 days, with a temperature peak of 28°C. The wine left the vats and
malolactic fermentation took place. Fifty percent of the wine was aged in second and third use of American and French oak barrels for nine months.