Svenska Vinkompaniet - Don Tomas Shiraz
Viner / Don Tomas Shiraz

Don Tomas Shiraz

Varunummer:  DTS   Martin&Servera:  763573   Menigo:  715938
   
Producent: Bodegas Callia, San Juan, Argentina
Druvor: 100% Shiraz
Serveras till: Lättare kötträtter, fisk, pasta och sallader.
Alkoholhalt: 13,5
Produktblad

Don Tomas Shiraz är ett publikt, lätt och fruktigt vin. Färgen är mörkröd med violetta inslag. Doft av mörka bär i lätt kryddiga toner. Fruktig smak med mjuka tanniner. Perfekt till grönsaks och pastarätter eller som ett mycket tilltalande vin på glas.

Under grillfesterna där man träffas på helgerna i Argentina grillar flera olika typer av rätter. På grillen finns kötträtter och chorizos, bröd, grönsaker, squash, auberginer, tomater och lök. De lätta och fruktiga Don Tomas-vinerna har tagits fram för att komplettera dessa måltider.

Bodegas Callia är beläget vid foten av berget ”Pie de Palo” på hög höjd intill Anderna. Här finns dalgången “Tulum Valley” i distriktet San Juan. Genomsnittshöjden för odlingen av det här vinet är 650 meter över havet. Årsmedeltemperaturen ligger på ca 17°C. Det regnar sällan här uppe (under 95 mm) och odlingen gynnas av stor solexponering. Bevattningen sker med det rena smältvattnet från Anderna. Vid dessa fördelaktiga omständigheter producerar de sandiga och sedimentrika jordarna smakrika och fruktiga viner med hög alkoholhalt.


Vinet finns också på en 3 liter Bag-in-Box. (Varunummer DTSBOX)