Svenska Vinkompaniet - Sex smakfulla viner från Spanien och Marques de la Mancha!
Viner / Sex smakfulla viner från Spanien och Marques de la Mancha!

Sex smakfulla viner från Spanien och Marques de la Mancha!

Varunummer:  MIXESP    
   
Producent: Finca la Estacada
Druvor: Sex röda viner
Serveras till: Se information för varje vin
Alkoholhalt:
Produktblad

DO-området La Mancha täcker ungefär halva Kastilien. Området sträcker sig från Toledo söderut till Puertollano och österut till La Roda. La Mancha har ett kontinentalt klimat som ger höga temperaturer under dagarna och kyliga nätter. Området får inte mycket regn på grund av de omgivande bergen.

Producenten Finca la Estacada har 278 hektar av vinodlingar med vineriet centralt placerat mitt i odlingarna. Odlingarna av Tempranillo har en genomsnittlig ålder av 25 år. Man använder ett spaljésystem för droppbevattning som garanterar en balanserad vattentillgång.

Spaljésystemet förbättrar märkbart kvaliteten på druvorna, som får en ökad mängd solljus och förbättrar också mognadsprocessen hos druvorna genom att producera en större bladyta. Marken är näringsfattig med bra mineraltillgång och består av lera och kalksten.

VIN 1 – Marques de la Mancha 6 months (2 flaskor)

Marques de la Mancha 6 months är ett läckert smakrikt vin med mycket Spanienkänsla

DOFT & SMAK: Aromer av mogna frukter och med en lätt oliv/nötaktighet. Smak av röd och mörk frukt med eleganta varma toner från 6 månaders lagring på ekfat. Marques de la Mancha mångsidigt vin till många olika typer av rätter. Bra syra, fin balans mellan frukt och ek och en lång eftersmak.

SERVERAS TILL: Stekt eller grillat kött, tapas, patéer och ost (fantastiskt till Manchego)


VIN 2 - Marques de la Mancha Selection Varietals 18 months (2 flaskor)

Det här eleganta vinet framställs från fyra olika druvsorter. Tempranillo är den sort som dominerar i vinet, vilket visar vingårdens och hela Spaniens passion för denna druva. Tempranillo kombineras med traditionella Bourdeaux-druvor som Cabernet Sauvignon och Merlot. I vinet finns också Syrah, en druva som har en enorm framtid i varma länder.

DOFT & SMAK: Fruktig komplex doft med aromer av mörka bär, blåbär, cederträ, kaffe och choklad. Marques de la Mancha Selection Varietals 18 months är ett elegant och smakrikt vin som fyller munnen med rostade toner, mörka plommon och blåbär. Den fylliga runda smaken är fräsch, välbalanserad och lång.

SERVERAS TILL: Eleganta rätter av nötkött, lamm eller vilt.


VIN 3 - Marques de la Mancha Syrah Merlot (2 flaskor)

Vinet framställts huvudsakligen av Syrah, som är en mytomspunnen druva. Syrah är namnet på den här druvan i Rhône-dalen och druvan kallas ofta Shiraz på det södra halvklotet. Det låga uttaget från vinstockarna och en betydligt längre temperatur-kontrollerad maceration gör skillnad. Vinet får en mycket bra struktur och mjuka tanniner. I vinet finns en mindre andel av druvan Merlot och vinet åldras väl genom lagring. Vinet har lagras under åtta månader på ekfat.

DOFT & SMAK: Färgen är mörk röd och nästan ogenomskinlig. Fruktig doft med fina aromer av mörka bär, rostad röd paprika, tomater och en svag strimma av grön paprika. Marques de la Mancha Syrah- Merlot är ett smakrikt vin som fyller munnen med stora, fina, mjuka och väl markerade tanniner. Smaken är fruktig, fyllig, rik och lång.

SERVERAS TILL: Stekt eller grillat viltkött, lamm- eller nötkött.

Här är länken för beställning av vinerna. Kopiera in den i din browser.
https://www.systembolaget.se/bestalla-drycker/privatimport/privatimport/