Svenska Vinkompaniet - Läckert vinpaket med sex viner från Bodegas Callia i Argentina
Viner / Läckert vinpaket med sex viner från Bodegas Callia i Argentina

Läckert vinpaket med sex viner från Bodegas Callia i Argentina

Varunummer:  MIXARG    
   
Producent: Bodegas Callia, San Juan, Argentina
Druvor: Två vita viner och fyra röda viner
Serveras till: Se informationen om varje vin
Alkoholhalt:
Produktblad

OBS! Det här vinpaketet är ett tillfälligt lokalt specialerbjudande som bara kan levereras till systembutikerna i KUNGÄLV och SKÄRHAMN! Priset för de sex vinerna i lådan är 594:-.

* * * KLICKA PÅ PRODUKTBLAD FÖR SAMMANSTÄLLNING OCH BESTÄLLNING * * *

BODEGAS CALLIA
Bodegas Callia föddes ur passionen och en legend. Vingården är uppkallad efter en ung kvinna från Italien som kom till provinsen San Juan för många år sedan. Hon skrev hem till sin familj och beskriver San Juan som paradiset, som trots ökenlandskapet är frikostigt försedd med rikliga frukter. Hennes namn var Callia och idag är Callia synonymt med hopp, uthållighet och framgång för människorna i Argentina. Målet för Bodegas Callia är att producera de bästa vinerna i San Juan och Argentinas bästa Shiraz. Vingården producerar kvalitetsviner samtidigt som man fortsätter att visa respekt mot naturen och stödja människor och samhälle i San Juan där vinerna skapas. Därför produceras vinerna med ekologiska metoder men har ingen certifiering.

* VIN 1 - Callia Alta Chardonnay
DOFT & SMAK: Ett torrt, mycket fruktigt och fräscht vin med en välbalanserad syra och en läcker eftersmak. Det guldgula vinet har en komplex doft av tropisk frukt med inslag av vita blommor. Rik och fruktig smak med inslag av ananas och persika.
SERVERAS TILL: Som aperitif, fisk och skaldjur, kyckling, pastarätter och salladsrätter.

* VIN 2 - Callia Alta Pinot Grigio
DOFT & SMAK: Callia Alta Pinot Grigio har en aromatisk doft av tropisk frukt, vita blommor och grapefrukt. Ren välbalanserad smak med toner av persika och tropiska frukter.
SERVERAS TILL: Som aperitif, fisk eller skaldjursrätter, kyckling, vegetariska rätter.

* VIN 3 - Callia Alta Syrah Malbec
Ett av de populäraste vinerna från San Juan och vårt mest sålda vin i Sverige på hotell och restauranger för konferenser, bröllop och fest. Tre månaders lagring på ekfat.
DOFT & SMAK: Aromatiskt vin med en rubinröd färg och en elegant struktur. Fruktig doft av röda vinbär med ett stänk av körsbär. Fyllig smak med mjuka tanniner och en balanserad syra. I smaken finns toner av röda vinbär, plommon, fikon och ek. Lång eftersmak.
SERVERAS TILL: Som glasvin, stekt och grillat kött

* VIN 4 - Callia Alta Syrah Bonarda
Det här är ett lite mjukare rött vin. Under namnet Bonarda ryms flera druvsorter med italienska anor. I Argentina odlas Bonarda flitigt och ligger faktiskt tvåa på druvtoppen. Tre månaders lagring på ekfat.
DOFT & SMAK: Vinet har en röd färg med lätt lila inslag. Dess komplexa aromer kombinerar intryck av mogna fikon och kryddor typiska för Syrah-druvan, men här finns också björnbär och plommon som är karakteristiska för Bonarda. I smaken är det ett balanserat, komplext och harmoniskt vin med söta, mogna tanniner. Ett vin med mersmak.
SERVERAS TILL: Medelkraftiga kötträtter, pizza, patéer och ost. Perfekt som glasvin.

* VIN 5 - Callia Magna Syrah
Callia Magna tillhör en exklusivare serie viner från Bodegas Callia där druvorna hämtas från högre höjd och vinerna lagras på fat av fransk och amerikansk ek under 6-8 månader. När vinet introducerades resulterade detta i en rad guldmedaljer vid de internationella vinmässorna. På den franska vinmässan SYRAH de MONDE 2008 fick vinet omdömet "Bland världens 10 bästa Syrah-viner".
DOFT & SMAK: Mörkrött vin med balanserad kryddig doft med inslag av lakrits, vanilj och kokos. Fyllig sammetslen smak med mjuka runda tanniner och lång eftersmak.
SERVERAS TILL: Rätter av lamm, vilt eller nötkött

* VIN 6 - Callia Blend de Terrior Malbec & Malbec
Unik blend av Malbec från två odlingar på olika höjd! 50% kommer från "Tullum Valley" och 50% från odlingen i Pedernal Valley på 1 400 meters höjd. De bidrar med var sin del av en unik terroir för druvorna. Resultatet blir ett magnifikt, elegant, aromatisk och välstrukturerat vin. 70 % av vinet har lagrats på ekfat under 6 månader. Hälften på franska fat och hälften amerikanska fat.
DOFT & SMAK: Fyllig och smakrik med mörka bär, plommon, choklad och vanilj.
SERVERAS TILL: Perfekt vin till grillat eller stekt fläsk- och nötkött.