Svenska Vinkompaniet - Ekologiskt vinpaket från Marche och Veneto i Italien
Viner / Ekologiskt vinpaket från Marche och Veneto i Italien

Ekologiskt vinpaket från Marche och Veneto i Italien

Varunummer:  MIXITA    
   
Producent: Agrobiologica San Giovanni & Savian Vini Biologici
Druvor: 2 vita viner & 4 röda viner
Serveras till: Se information för varje vin
Alkoholhalt:
Produktblad

OBS! Det här vinpaketet är ett tillfälligt lokalt specialerbjudande som bara kan levereras till systembutikerna i KUNGÄLV och SKÄRHAMN genom privatimport! Priset för de sex vinerna i lådan är 762:-.

* * * KLICKA PÅ PRODUKTBLAD FÖR SAMMANSTÄLLNING OCH BESTÄLLNING * * *

VINER FRÅN MARCHE

VIN 1. Gyo Falerio Dop Pecorino
Det nya trendiga vinet från Marche i Italien. Pecorino är en gammal ursprunglig druva som uppmärksammats på senare år. Det är även namnet på en av Italiens mest berömda ostar gjord på fårmjölk. Ordet pecorino betyder egentligen ”litet får”. EKO & VEGAN.
DOFT & SMAK: Frisk och fruktig smak med inslag av päron, persika, citrus och mineraler. Aromatiskt vin med fin balans mellan frukt och syra. Vinet har en fantastisk fyllighet med läcker mineralton och en lång eftersmak.
SERVERAS TILL: Smakrika fisk och skaldjursrätter, bönor, svamp, oliver och Pecorino-ost. Vegetariska och veganska rätter.

VIN 2 & 3. Gyo Piceno Superiore. 70% Montepulciano 30% Sangiovese.
Lagrad på ståltank. Den blå druvan montepulciano stortrivs i vinområdet Marche och kombineras ofta med Sangiovese i vinerna. Sangiovanni skapar moderna, läckra viner med fin syra och och elegant frukt. EKO & VEGAN.
DOFT & SMAK: Mörk rubinröd färg. Läcker doft av röda bär, frukt och mineral. Silkeslen fint balanserad smak med toner av körsbär, plommon, röda bär och mineral.
SERVERAS TILL: Fläsk, kyckling, stekt vitfisk eller till vegetariska och veganska rätter.

VIN 4. Leo Guelfus Piceno Superiore. 70% Montepulciano 30% Sangiovese.
Rosso Piceno Superiore produceras av druvorna Montepulciano och Sangiovese. Med intensiv rubinfärg och varma toner erbjuder Leo Guelfus inbjudande aromer av mogen frukt. Vinet har lagrats under 18 månader på både större ekfat och 225 l barriquer. EKO & VEGAN.
DOFT & SMAK: Mörk rubinröd färg. Läcker doft av röda bär, plommon, örter och mineral. Silkeslen balanserad smak med toner av körsbär, plommon, röda bär och mineral. Elegant avslutning och en mycket lång eftersmak.
SERVERAS TILL: Rätter av lamm, vilt, nötkött eller till smakrika vegetariska och veganska rätter.


VINER FRÅN VENETO

VIN 5. Savian Bio Pinot Grigio.
Pinot Grigio är kungen i det här vinområdet. Vinet produceras efter ett noggrant urval av ekologiskt odlade druvor från de egna odlingarna och med mycket låg sulfithalt enligt Savians filosofi.
DOFT & SMAK: Vin har en ljusgul karakteristisk sandfärg. Man får en fruktig bukett i näsan och gommen, åtföljd av lätta toner av mandlar. Vinet är mjukt, balanserat och harmoniskt.
SERVERAS TILL: Utmärkt som aperitif. Rätter med fisk eller skaldjur, ost och till vegetariska rätter.

VIN 6. Refosco dal Peduncolo Rosso Doc Lison Pramaggiore.
Mycket låg sulfithalt. 100% Refosco dal Peduncolo Rosso. Smaka på ett fantastiskt och historiskt vin för det här är en blå druva med en mycket lång historia i nordöstra Italien. Den sträcker sig ända till Romartiden. Druvan var välkänd i antiken och berömdes i texter av den romerska författaren Plinius. Ett vin tillverkat av Refosco dal Peduncolo Rosso lär ha varit favoritvinet hos den romerske kejsaren Augustus hustru Livia.
DOFT & SMAK: Vinet sticker ut med sin kraftiga rubinröda färg med violetta stänk. Doft av violer, plommon, körsbär, blåbär och björnbär tillsammans med en lätt mineralisk ton av flinta. Smaken innehåller massor av frukt, runda tanniner, friskhet och mineraltoner i balans och en lång elegant eftersmak.
SERVERAS TILL: Utmärkt till kalvkött, men passar även fint till lamm och vilträtter. Perfekt i kombination med grillat kött.