Svenska Vinkompaniet - Callia Blend Malbec & Malbec
Viner / Callia Blend Malbec & Malbec

Callia Blend Malbec & Malbec

Varunummer:  CABMM   Martin&Servera:  716373   Menigo:  727283
   
Producent: Bodegas Callia, San Juan, Argentina
Druvor: Malbec 100%
Serveras till: Perfekt till grillat eller stekt nötkött.
Alkoholhalt: 13,5
Produktblad

Unik blend av Malbec från två odlingar på olika höjd! 50% kommer från "Tullum Valley" och 50% från odlingen i Pedernal Valley på 1 400 meters höjd.

Callia Blend Malbec & Malbec är en blandning av druvor från två helt olika vingårdar i San Juan. De bidrar med var sin del av en unik terroir för druvorna. Resultatet blir en magnifik synergi som resulterar resulterande i ett elegant, aromatisk och välstrukturerat vin. 70 % av vinet har lagrats på ekfat under 6 månader. Hälften på franska fat och hälften amerikanska fat.

Smakbeskrivning;
Fyllig och smakrik med mörka bär, plommon, choklad och vanilj.

Bodegas Callia är beläget vid foten av berget ”Pie de Palo” på hög höjd intill Anderna. Här finns dalgången “Tullum Valley” i distriktet San Juan. Genomsnittshöjden i dalgången är 630 meter över havet och årsmedeltemperaturen ligger på ca 17°C. Det regnar sällan här uppe (under 95 mm). Med dessa gynnsamma omständigheter produceras i de sandiga och sedimentrika jordarna smakrika och fruktiga viner med hög alkoholhalt. Samtliga viner från Bodegas Callia produceras helt ekologiskt.