Svenska Vinkompaniet - Le Nez Français Cabernet Franc - Eko
Viner / Le Nez Français Cabernet Franc - Eko

Le Nez Français Cabernet Franc - Eko

Varunummer:  NEZCF   Martin&Servera:  792820   Menigo:  723175
   
Producent: Domaine Gayda
Druvor: Cabernet Franc 100%
Serveras till: Smakrika grillade eller stekta kötträtter
Alkoholhalt: 13,5
Produktblad

Domaine Gayda ligger vid foten av Pyrenéerna, omgivet av sina vingårdar 25km sydväst om Carcassonne, i byn Brugairolles.

Man har en stor passion för de traditionella druvorna som odlas på många platser och som är typiska för jordar och klimat i distriktet Languedoc, vilket ger typisk stil till alla vinerna. Medan druvorna är rotade i tradition, handlar vingården själv om stora investeringar i den senaste utrustningen och tekniken.

Domaine Gayda är en helt ekologisk vingård och har certifiering för en stor del av sortimentet. De övriga vinerna kommer att följa efter i takt med att man fortsätter arbetet med att uppfylla de nödvändiga kraven.

Strävan efter kvalitet, förståelse och respekt för denna exceptionella region är viktigast. "Vi strävar efter att skapa kvalitetsviner med största omsorg för vår naturliga miljö och vi är passionerade för ursprung och själ i distriktet Languedoc."

Doft och smak

Mörkrött vin med dofter av svarta körsbär, svarta vinbär och kryddor.Rund intensiv smak med otaliga skikt. Här finns svarta vinbär, cederträ och mineraler. Tät frukt med fina tanniner och en bra syra. Le Nez Français Cabernet Franc visar ett stort djup och fin karaktär med en lång elegant finish.


Vinification

The taste and flavors of the grapes determine the harvest date and orientate our wine making to allow the quality of the fruit to express freely in the wine. 20% in new Oak and 80% in 1 and 2 year old Oak barrels for 12 months. The wines are racked and bottled according to the phases of the moon and on fruit or root Days.

Ekologiskt vin med EU-certifikat.