Svenska Vinkompaniet - Le Nez Moments Viognier
Viner / Le Nez Moments Viognier

Le Nez Moments Viognier

Varunummer:  MOVIO   Martin&Servera:  792812   Menigo:  723179
   
Producent: Domaine Gayda
Druvor: Viognier 100%
Serveras till: Fisk och skaldjur, kyckling, pastarätter och sallader.
Alkoholhalt: 13
Produktblad

Domaine Gayda ligger vid foten av Pyrenéerna, omgivet av sina vingårdar 25km sydväst om Carcassonne, i byn Brugairolles.

Man har en stor passion för de traditionella druvorna som odlas på många platser och som är typiska för jordar och klimat i distriktet Languedoc, vilket ger typisk stil till alla vinerna. Medan druvorna är rotade i tradition, handlar vingården själv om stora investeringar i den senaste utrustningen och tekniken.

Domaine Gayda är en helt ekologisk vingård och har certifiering för en stor del av sortimentet. De övriga vinerna kommer att följa efter i takt med att man fortsätter arbetet med att uppfylla de nödvändiga kraven.

Strävan efter kvalitet, förståelse och respekt för denna exceptionella region är viktigast. "Vi strävar efter att skapa kvalitetsviner med största omsorg för vår naturliga miljö och vi är passionerade för ursprung och själ i distriktet Languedoc."


Doft och smak:

Färgen är blekt citrongul med en explosivt fruktig doft. Härliga toner av aprikos, persika och akaciablommor. Smaken är fruktig med en elegans och friskhet som perfekt balanserar rikedomen hos druvan Viognier.


Vinification:

Cold soak for the schist vineyards for 48 hours in vat prior to pressing - Pneumatic press - Cold settling - Fermentation in vat between 12°C to 18°C. 6 months on fine lees before blending and bottling.