Svenska Vinkompaniet - Marques de la Mancha Syrah- Merlot
Viner / Marques de la Mancha Syrah- Merlot

Marques de la Mancha Syrah- Merlot

Varunummer:  MDLMSM   Martin&Servera:  792796   Menigo:  723191
   
Producent: Finca la Estacada, Kastilien, La Mancha, Spanien
Druvor: Syrah och Merlot
Serveras till: Stekt eller grillat viltkött, lamm- eller nötkött.
Alkoholhalt: 14
Produktblad

Vinet framställts huvudsakligen av Syrah, som är en mytomspunnen druva. Syrah är namnet på druvan i Rhône-dalen och den kallas Shiraz på det södra halvklotet.

Enligt traditionen anses druvan Syrah vara den som går att spåra både historiskt och geografiskt längst tillbaka i tiden, förmodligen ända till 600 före Kristus och druvan ska ha sitt ursprung i Mellersta Östern.

Det låga uttaget från vinstockarna och en betydligt längre temperatur-kontrollerad maceration gör skillnad. Vinet får en mycket bra struktur och mjuka tanniner. I vinet finns en mindre andel Merlot och det kan åldras väl genom lagring. Vinet har lagras under åtta månader på ekfat.

Vingården har sitt ursprung i en gammal egendom med ursprung från romartiden. De välskötta odlingarna ligger nära staden Tarancón med städerna Madrid och Cuenca på ca 40 minuters bilresa. Odlingarna finns ca 900 m över havet.

Doft och smak
Färgen på vinet är mörk röd och nästan ogenomskinlig. Fruktig doft med fina aromer av mörka bär, rostad röd paprika, tomater och en svag strimma av grön paprika.

Marques de la Mancha Syrah- Merlot är ett smakrikt vin som fyller munnen med stora fina, mjuka och väl markerade tanniner. Smaken är fruktig, fyllig, rik och lång.

Utmärkelser

* Decanter World Wine Awards, 2012: Commended
* Concours Mondial de Bruxelles, 2011: Silver
* Concours Mondial de Bruxelles, 2010: Gold

This is the fourth most highly rated D.O Ucles wine (based on critic scores) - Wine Searcher