Svenska Vinkompaniet - Marques de la Mancha Selection 18 months
Viner / Marques de la Mancha Selection 18 months

Marques de la Mancha Selection 18 months

Varunummer:  MDLM18   Martin&Servera:  792804   Menigo:  723198
   
Producent: Finca la Estacada, Kastilien, La Mancha, Spanien
Druvor:
Serveras till: Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot och Syrah
Alkoholhalt: 14
Produktblad

Det här eleganta vinet framställs från fyra olika druvsorter.Tempranillo är den sort som dominerar i vinet, vilket visar vingårdens och hela Spaniens passion för denna druva. Tempranillo kombineras med traditionella Bourdeaux-druvor som Cabernet Sauvignon och Merlot. I vinet finns också Syrah, en druva som har en enorm framtid i varma länder.

Det låga uttaget från vinstockarna och en betydligt längre temperatur-kontrollerad maceration gör skillnad. Vinet får en mycket bra struktur och mjuka tanniner och lagras under 18 månader på fat av fransk och amerikansk ek.

Vingården har sitt ursprung i en gammal egendom från romartiden. De välskötta odlingarna ligger nära staden Tarancón med städerna Madrid och Cuenca på ca 40 minuters bilresa. Odlingarna finns ca 900 m över havet.


Doft och smak

Färgen är mörkt körsbärsröd. Fruktig komplex doft med aromer av mörka bär, blåbär, cederträ, kaffe och choklad. Marques de la Mancha Selection Varietals 18 months är ett elegant och smakrikt vin som fyller munnen med rostade toner. mörka plommon och blåbär. Smaken är fyllig, fräsch, välbalanserad och lång.