Svenska Vinkompaniet - Comte de Roche Noble Tradition
Viner / Comte de Roche Noble Tradition

Comte de Roche Noble Tradition

Varunummer:  CRNT   Martin&Servera:  784785   Menigo:  720840
   
Producent: Vignerons de Sommiérois, Sommieres, Languedoc
Druvor: 60% Syrah, 40% Grenache Noir
Serveras till: Stekt eller grillat kött, vilt och vinet passar också utmärkt till ost
Alkoholhalt: 13,5
Produktblad

Ett typisk rött blandvin från Sydfrankrike domineras oftast av en kryddig Syrah som mjukas upp av en saftig och fruktig Grenache. I de här fruktiga vinerna finns smaker av bär med toner av rosmarin och timjan. Man får en tydlig känsla av Medelhavsområdet och Garrigue som är den typiska vegetationstypen runt odlingarna med många väldoftande växter.

Doft och smak
Syrah/Grenache-blandningen har fantastiska aromer av mörka bär och en lätt kryddig doft. Fyllig smak med massor av frukt och en välbalanserad, silkeslen lång eftersmak är attraktiva egenskaper hos detta mycket trevliga och traditionsrika vin.

Vinframställning
Sommières kan karakteriseras av flera typer av jordar. Odlingarna finns på marker med vit kalksten och röd lera med flinta. Druvorna skördas för hand och transport-eras sedan till vineriet. Traditionell vinframställning med 20 dagars jäsning i tankar av rostfritt stål. Slutmontering av vinet är en viktig del för att sammanlänka de fruktiga och kryddiga aromerna från Syrah tillsammans med den röda frukten hos Grenache.