Svenska Vinkompaniet - Esprit BIO Rouge Merlot
Viner / Esprit BIO Rouge Merlot

Esprit BIO Rouge Merlot

Varunummer:  EBIOR   Martin&Servera:  784736   Menigo:  720846
   
Producent: Vignerons de Sommiérois, Languedoc, Frankrike
Druvor: Merlot 100%
Serveras till: Som aperitif, stekt och grillat kött, sallader.
Alkoholhalt: 12,5
Produktblad

Våra vinodlingar upptar ca 700 hektar i kommunerna Sommières, Salin, Asperes, Campagne , Garrigues, Lecques och Fontanes. Med respekt för mark och miljö skapar vi kvalitetsviner med en stark personlighet. Det ekologiska arbetet är en viktig del för oss vid tillverkningen av vinerna.

Ett typisk sydfranskt rött blandvin domineras oftast av en kryddig Syrah som mjukas upp av en saftig och fruktig Grenache. I de fruktiga vinerna finns smaker av bär med toner av rosmarin och timjan. Man får en tydlig känsla av Medelhavsområdet och Garrigue som är en vegetationstyp runt odlingarna med många väldoftande växter.

Doft och smak:
Lätt kryddig doft av mörka och röda frukter. Fyllig smak med massor av frukt och en läcker syra. Lång och bra eftersmak.

Vinframställning:

Sommières kan karakteriseras av flera typer av jordar. Odlingarna finns på marker med vit kalksten och röd lera med flinta. Druvorna skördas mestadels för hand och transporteras sedan till vineriet. Traditionell vinframställning med 20 dagars jäsning i tankar av rostfritt stål. Slutmontering av vinet är en känslig balans mellan de fruktiga och kryddiga aromerna från Syrah och den röda frukten hos Grenache. Resultatet blir läckert ett IGP d'Oc vin skapat från druvor som odlas i ekologiskt jordbruk.