Svenska Vinkompaniet - Callia Alta Pinot Grigio
Viner / Callia Alta Pinot Grigio

Callia Alta Pinot Grigio

Varunummer:  CA002   Martin&Servera:  782078   Menigo:  720190
   
Producent: Bodegas Callia, San Juan, Argentina
Druvor: Pinot Grigio 100%
Serveras till: Fisk och skaldjur, kyckling, pastarätter och sallader.
Alkoholhalt: 13,5
Produktblad

Callia Alta Pinot Grigio har en aromatisk doft av tropisk frukt, vita blommor och grapefrukt. Ren välbalanserad smak av persika och tropiska frukter.

Bodegas Callia ligger i Tulum dalen i provinsen San Juan vid foten av Anderna. Vingården är inbäddad mellan kullarna Pie de Palo i norr och Cerro Chico Del Zonsa i söder. Två fincas som omfattar 300 hektar mark: Finca Pie de Palo och Finca 9 De Julio. Vid en höjd av 650m över havet, är området välsignad av tempererat klimat, låg nederbörd och rika sand och lerjordar. Resultatet är intensiva och fruktiga viner som återspeglar en rik terroir från den här regionen.

Bodegas Callia föddes ur passionen och en legend. Vingården är uppkallad efter en ung kvinna som kom till provinsen San Juan för många år sedan. Hon skrev hem till sin familj och beskriver San Juan som paradiset, som trots ökenlandskapet är frikostigt försedd med rikliga frukter. Hennes namn var Callia och idag är Callia synonymt med hopp, uthållighet och framgång för människorna i Argentina.

Målet för Bodegas Callia är att producera de bästa vinerna i San Juan och Argentinas bästa Shiraz. Vingården producerar kvalitetsviner samtidigt som man fortsätter att visa respekt mot naturen och stödja människor och samhälle i San Juan där vinerna skapas.

Winemaking Report:

Druvor avstjälkas och krossas omedelbart efter skörden för att bevara fräschör och fruktkaraktär. Efter krossning extraheras juicen genom en mild pneumatisk pressning och bottensatsen avlägsnas från juicen vid en låg temperatur. Alkoholjäsning sker under 13 dagar vid en temperatur av 17 ° C.