Svenska Vinkompaniet - Blauer Zweigelt Alte Reben - Eko- VEGAN
Viner / Blauer Zweigelt Alte Reben - Eko- VEGAN

Blauer Zweigelt Alte Reben - Eko- VEGAN

Varunummer:  ZWEIGELT    
   
Producent: Weingut Sonnenmulde
Druvor: Zweigelt 100%
Serveras till: Vegetariska rätter, gås, anka, fläskkött eller till stekt fisk
Alkoholhalt: 13
Produktblad

Gols är en gynnad plats för vinframställning och ett av Österrikes mest kända och bästa vinodlingsområden. Här i Burgenland på den östra stranden av sjön Neusiedl och dess nationalpark ligger Seewinkel-området som är den västligaste utlöparen av det ungerska låglandet. Norr om detta finns Parndorfer Platte med sediment och grus från floden Donau skapat under den senaste istiden. De gamla vingårdarna i Gols finns här på sluttningarna av grusplattan i riktning mot sjön Neusiedl.

”År 2007 bytte vi på Sonnenmulde till helt till ekologiska produktionsmetoder. Vi har alltid varit medvetna om vår miljö och angelägna att skydda våra vingårdar. En sund miljö skapar friska vinstockar som i sin tur ger stora högkvalitativa druvor. Det är fantastiskt att producera stora viner från mogna och hälsosamma ekologiska druvor. Våra viner har fått en lugn jäsning och gott om tid att mogna för att bli redo för att dricka. Vi är stolta över vår gamla traditionella vinkällare där stora ekfat kombineras med modern vintillverkning.”

Doft och smak:
Zweigelt är både fruktig och sammetslen och ger samtidigt fylliga röda viner. Karaktären av en Zweigelt skapar alltid angenämt milda viner med charmiga smaker som är lätta att dricka. Blauer Zweigelt Alte Reben kommer från de äldsta vinstockarna på vingården hos Sonnenmulde. Här får man betydligt färre druvor, men druvorna är mognare och ger ett mörkt, mäktigt vin som är rikt på smaker. Rund, mjuk lätt kryddig smak av mogna körsbär, röda frukter tillsammans med en lätt chokladton.


Ekologiskt certifikat:
BIO-Certifikat AT-BIO-402

VEGAN-vin:
Ingen användning av gelatin eller äggvita.


Silvermedalj vid “International Organic Wine Award competition 2015 !