Svenska Vinkompaniet - Grüner Veltliner Heideboden - Eko
Viner / Grüner Veltliner Heideboden - Eko

Grüner Veltliner Heideboden - Eko

Varunummer:  GRUVEL    
   
Producent: Weingut Sonnenmulde
Druvor: Grüner Veltliner 100%
Serveras till: Vegetariska rätter, fisk, skaldjur samt till rätter med ljust kött.
Alkoholhalt: 12
Produktblad

Gols är en gynnad plats för vinframställning och ett av Österrikes mest kända och bästa vinodlingsområden. Här i Burgenland på den östra stranden av sjön Neusiedl och dess nationalpark ligger Seewinkel-området som är den västligaste utlöparen av det ungerska låglandet. Norr om detta finns Parndorfer Platte med sediment och grus från floden Donau skapat under den senaste istiden. De gamla vingårdarna i Gols finns här på sluttningarna av grusplattan i riktning mot sjön Neusiedl.

”År 2007 bytte vi på Sonnenmulde till helt till ekologiska produktionsmetoder. Vi har alltid varit medvetna om vår miljö och angelägna att skydda våra vingårdar. En sund miljö skapar friska vinstockar som i sin tur ger stora högkvalitativa druvor. Det är fantastiskt att producera stora viner från mogna och hälsosamma ekologiska druvor. Våra viner har fått en lugn jäsning och gott om tid att mogna för att bli redo för att dricka. Vi är stolta över vår gamla traditionella vinkällare där stora ekfat kombineras med modern vintillverkning.”


Grüner Veltliner är utan tvekan den mest kända av de österrikiska druvsorterna. Odling under många decennier gör vinerna fantastiska och intressanta. De har egenskaper som kan mätas enkelt med de bästa vita vinerna i världen. Grüner Veltliner-vinerna från Neusiedlersjön har en fruktig doft med en elegant bukett. Vinerna är alltid mycket harmoniska med en behaglig syra.

Doft och smak:
Grüner Veltliner Heideboden är ett torrt, ungdomligt, smakrikt och fruktigt vin. Lätt kryddig smak med inslag av gröna äpplen, honungsmelon och citrus.


Ekologiskt certifikat:
BIO-Certifikat AT-BIO-402

Guldmedalj vid International Organic Wine Award competition 2015 !