Svenska Vinkompaniet - Château Saint Maurice Les Parcellaires
Viner / Château Saint Maurice Les Parcellaires

Château Saint Maurice Les Parcellaires

Varunummer:  CSMLP   Martin&Servera:  771865   Menigo:  717412
   
Producent: Château Saint Maurice, Côtes du Rhône, France
Druvor: 50% Grenache, 40% Syrah, 10% Cinsault
Serveras till: Nötkött, lamm, grillat fläskkött eller vilt.
Alkoholhalt: 14
Produktblad

Rhônedalen är känd för viner gjorda av två viktiga druvor: Syrah och Grenache. Vid Rhônedalen norra del är vinerna främst producerade från Syrah. I den varmare sydliga delen är det Grenache som regerar med stöd av ett antalandra druvor. I Les Parcellaries från Chateau Saint Maurice har de två nämnda druvorna huvudrollen men här finns också Cinsault som tillför aromater och saftighet.

Saint Maurice är ett vackert artonhundratalsslott med nästan 300 hektar vinstockar. Vinodling har funnits här sedan före romartiden. Jorden är stenig och grusig och man har ett typiskt medelhavsklimat med varma dagar och svala nätter. Det torra vädret under sommarmånaderna tenderar att producera smakrika och övertygande viner. Genom ett rigoröst urval av druvor och en noggrann vinframställning får man fram djupet av frukten utan att offra förfining.

Doft och smak:
Doft av björnbär och svarta vinbär kombinerat med toner av vilda örter och peppar. I den mogna smaken finns mörka körsbär, plommon och en lätt kryddighet.

Les Parcellaires är klassificerat AOP Côtes du Rhône och vinet har belönats med flera priser. Nu senast en bronsmedalj vid Paris Wine Show 2013!