Svenska Vinkompaniet - Callia Magna Cabernet Sauvignon
Viner / Callia Magna Cabernet Sauvignon

Callia Magna Cabernet Sauvignon

Varunummer:  CA025   Martin&Servera:  752360   Menigo:  714908
   
Producent: Bodegas Callia
Druvor: Cabernet Sauvignon 100 %
Serveras till: Stekt eller grillat kött av fläsk eller nöt, grytor och stuvningar
Alkoholhalt: 13,5
Produktblad

Bodegas Callia är beläget vid foten av berget ”Pie de Palo” på hög höjd intill Anderna. Här finns dalgången “Tullum Valley” i distriktet San Juan. Genomsnittshöjden i dalgången är 630 meter över havet och årsmedeltemperaturen ligger på ca 17°C. Det regnar sällan (under 95 mm).

Callia Magna tillhör en exklusivare serie från Bodegas Callia som odlas på högre höjd och där vinerna lagrats på fat av fransk och amerikansk ek under 6-8 månader. Druvorna odlas i dalgången "Valle de Pedernal" som ligger på 1 300 m höjd över havet med en berggrund som utgörs av sediment och sten. Bevattning av den mineralfattiga jorden sker från källorna i Anderna. De extrema temperaturskillnaderna under dygnet har en mycket gynnsam påverkan på bildningen av de viktiga växtpolyfenolerna.


Doft och smak

Callia Magna Cabernet Sauvignon har en intensiv rubinröd färg. Björnbär, svarta vinbär och kryddor dominerar i doften som har inslag av eukalyptus och choklad. Smaken är balanserad och fruktig med mjuka tanniner och en lång eftersmak av frukt och ek.

Målet för Bodegas Callia har varit att producera de bästa vinerna från San Juan och Argentinas bästa Shiraz. Idag har flera viner från Bodegas Callia fått omdömet ”Bland världens bästa”. I San Juan där vi tillverkar våra kvalitetsviner är det viktigt för oss att respektera människorna, naturen och miljön. Därför är det naturligt att samtliga viner från Bodegas Callia produceras helt ekologiskt.